Sunday, January 12, 2014

Mormiskázás - az első lépések

A Karácsonyi Ünnepek megelőzően Hunor barátommal elhatároztuk, hogy elmegyünk a 2013-as évben utoljára egyet horgászni. Mivel a hőmérséklet egy picivel 0 fok alatt volt gondoltuk meglátogatjuk a Besenyő-i viztározót, remélvén, hogy elég vastag lesz a jég egy lékhorgászathoz. Egy általunk még nem alkalmazott horgászmódszert szerettünk volna kiprobálni: a mormiskázást. E horgászmódszer Oroszországból származik, igen nagy sikerrel alakalmazzák a ragadozó halak horgászatában.

A mormiskázást bemutató rövid film.

Meg is vásároltuk a kellékeket és kilátogattunk a viztározóra.Szerencsénkre a jég vastagsága 20 cm volt igy biztonságos körülmények között nekiláthattunk a mormiskázásnak. Célunk nem kapitális példányok lékből való kivétele volt, hanem csak azt szerettük volna, hogy sikeresen tudjunk horogra csalni egy-két halat. Az elsődleges célpontok a sügérek voltak. Az elmélet szerint a sügérek horogra csalására volt a legnagyobb az esélyünk. Pár perc gyakorlás után sikerült megtalálni a megfelelő ritmust mivel a mormiskákat "életre keltettük". A horgászar megkezdése után közel egy óraval Hunor barátom bejelentette, hogy mormiskázva fogott egy sügért. Fellelkesülve az ő sikerén folytattam a horgászatot. Nem kellett sokat várjak mig nálam is jelentkezett az első érdeklődő.


Életem első mormiskával fogott hala.


Mohón ráharapott.A békés halak sem vetik meg a mormiskát.

Délután 5 óráig körülbelől 8-10 halat sikerült fejenként a jég alól kicsalnunk. Ekkor már ereztük, hogy igen jól esne egy meleg ebéd mindekettőnknek, igy tehát ugy döntöttünk, hogy haza fele vesszük az irányt. 


No comments:

Post a Comment